Wanneer je een bepaald voertuig wilt besturen heb je hier een rijbewijs voor nodig, je hebt verschillende rijopleiding Tilburg waar je voor kan kiezen. Elke opleiding duurt weer langer dan de ander en de ene opleiding kost wat meer geld dan de ander, maar elke opleiding is essentieel om te behalen. Wanneer je wilt beginnen met het halen van je autorijbewijs ben je langer bezig dan wanneer je voor een scooterrijbewijs gaat. Zo heb je dus allerlei verschillende opleidingen en verschillende pakketten.

Rijden met een begeleider

Sinds November 2011 is het mogelijk om al te beginnen met rijlessen bij rijopleiding Tilburg voor de auto wanneer je de leeftijd 16,5 bereikt hebt. Je kan dus rijlessen en het theorie examen maken en je rijbewijs halen vanaf je 16,5. Maar wanneer je het rijbewijs behaald hebt moet je wel totdat je 18 bent samen met een begeleider rijden, je mag dus nog niet alleen de weg op zonder begeleider. Hier zitten natuurlijk wel een aantal eisen aan, je kan namelijk niet zomaar een begeleider uitkiezen. De eisen hieraan zijn:

  • De begeleider moet minimaal 5 jaar lang zijn auto rijbewijs in bezit hebben.
  • Moet minimaal 27 jaar oud zijn
  • Vier jaar vrij zijn van: strafrechtelijke veroordelingen, verkeersovertredingen, alcohol cursussen, gedragscursussen.
  • Begeleider mag niet onder invloed zijn van drugs, drank of medicijnen wanneer diegene jou begeleid

Deze essentiële regels zijn bedacht met als reden dat je altijd veilig op de weg kan rijden, je hebt je rijbewijs wel natuurlijk maar weinig ervaring als nieuwe rijder. Een begeleider moet er dus voor zorgen dat er altijd een veilige situatie is wanneer je als minderjarige op de weg rijd.

Studenten korting?

Het halen van je rijbewijs en al de andere dingen die erbij komen kijken kost natuurlijk enorm veel geld, al helemaal voor minderjarige die alvast op willen voor hun rijbewijs. Daarom hebben sommige rijopleiding Tilburg een extra voor studenten. Wanneer je begint met rijlessen en je dus een bepaald pakket moet afsluiten, kan je aangeven dat je nog een student bent. Dan krijg je bepaalde kortingen of een speciaal pakket, zodat het toch wat minder kost uiteindelijk. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.