Heb je te veel hooi op je vork genomen? Ligt je bureau vol met werk en zie je er tegenop om te beginnen met het wegwerken van je taken? Stop dat eerst met wat je aan het doen bent. Het is verstandig om je tijd anders te gaan indelen. Dit lukt je met de hulp van handige timemanagement tips. Lees snel verder om een aantal van deze tips te zien.

Timemanagement tips voor iedereen

De timemanagement tips die hieronder staan gelden voor iedereen. De tips pas je eenvoudig toe in je leven. Of je het nu wilt toepassen op werkgebied of op andere gebieden. Dankzij de timemanagement tips besteed je jouw tijd zo efficiënt en effectief mogelijk. Hierdoor werk je slimmer.

Voordat je aan de slag gaat met timemanagement tips is het belangrijk om te weten waarom je verandering wilt. Deze motivatie helpt je namelijk om daadwerkelijk de tips toe te passen. Je gaat je leven anders indelen en jezelf op nummer één plaatsen. Pas wanneer je daartoe bereid bent, ga je aan de slag met deze timemanagement tips.

Stel doelen die je in kleine stappen opbreekt. Grote doelen kunnen onhaalbaar lijken en dat werk nu net niet motiverend. Door het doel in kleine stappen op te schrijven, kun je deze makkelijker inplannen en is je grote doel uiteindelijk haalbaar. Voordat je je tijd gaat inplannen met deze stapjes, is het ook belangrijk om al te weten wat je kunt verbeteren. Schrijf daarom een dag op wat je precies doet op een dag. Hierdoor krijg je inzicht over hoe lang je over een taak doet en waar er verbetering te halen valt. Misschien besteed je ongemerkt wel uren op social media, omdat je steeds je telefoon tijdens het werken erbij pakt.

Een van de timemanagement tips die voor velen lastig is, is het zeggen van ‘nee’. Doordat je te vaak anderen, je collega’s, familie of vrienden, wilt pleasen, gaat dit ten koste van de taken die je wilt doen. Vind je het moeilijk om nee te zeggen? Zeg dan dat je erover na wilt denken, zodat je erop terug kunt komen. Je kunt dan voor jezelf bepalen wat je wilt en wanneer je tijd hebt om te helpen.

Mails en berichtjes hoef je niet per direct te beantwoorden. Wanneer je dit wel doet, dan onderbreek je iedere keer weer waarmee je bezig bent. Hierdoor verlies je je aandacht en focus en duurt een taak extra lang. Spreek voor jezelf een paar momenten op de dag af dat je je mail bekijkt en gelijk beantwoord. Dit is effectief, je beantwoordt het mailtje gelijk waardoor je niet meerdere keren met dezelfde mail bezig bent.

Nog een paar goede management tips zijn:

Maak een takenlijstje per dag op basis van prioriteiten

Schrijf gedachten op die je niet mag vergeten

Begin de dag gelijk met die vervelende taak waar je tegenop ziet

Meer timemanagement tips?

Heb je na het lezen van dit artikel nog het idee dat je timemanagement beter kan? Schakel dan hulp in van een deskundige. Volg bijvoorbeeld een cursus bij www.timemanagement.nl. Met een 1-daagse cursus door een expert leer je binnen no-time hoe je praktisch time management tips toepast in je dagelijks (werk)leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.